Naslovnica Pretraživanje AA
 
VLADISLAV PAPAK

Utorak 30.05.2017. - 15:00 do 15:45

Naslov predavanja:

Isporuka Local Equipment Room za Arctic Loading Tower

 

Sažetak predavanja:

Izgradnja kompleksnih elektroenergetskih sustava i sustava automatizacije u rafinerijskim i Off-Shore postrojenjima, pogotovo postrojenja za specijalne uvjete i namjene iziskuje pažljivo odabranu organizacijsku i projektnu strukturu te što je najbitnije visoki stupanj osobne odgovornosti. Kroz predavanje će se dati osnove projektne organizacije i njezino funkcioniranje te će se kroz konkretni projekt izgradnje LER-a prikazati najzanimljiviji/najnapetiji dijelovi projekta; projektiranje, instalacija, ispitivanje i puštanje u rad predmetnog postrojenja.

 

Predavač: Vladislav Papak

Poduzeće:

 

Životopis:

Vladislav Papak dipl. ing. el. diplomirao je 2005.g. na dodiplomskom studiju Fakulteta elektrotehnike i računarstva na Zavodu za elektrostrojarstvo i automatizaciju na temu primjene fotonaponskih ćelija u elektromotornim pogonima električnih vozila. Kao stipendist tvrtke STSI d.o.o. (Tvrtka kćer INA d.d.) odmah po završetku studija započinje s radom u Sektoru održavanja Naftaplina kao Inženjer za održavanje II. gdje upoznaje osnove proizvodnje nafte i plina. Nepunu godinu nakon zaposlenja pridružuje se projektnom timu STSI-ja i INA-e na prvom projektu privođenja proizvodnji dviju plinskih bušotina u Palmiri (Sirija) koje su s proizvodnjom započele početkom 2007.g.

2008.g. prelazi u tvrtku Siemens d.d. Zagreb gdje započinje karijeru na poziciji projektnog inženjera na projektima modernizacije rafinerijskih postrojenja i izgradnje novih. Kroz brojne odrađene projekte u INA Rafineriji nafte Sisak, INA Rafineriji nafte Rijeka, NIS Rafineriji nafte Pančevo, Janaf Terminal Omišalj, Janaf Terminal Sisak stječe veliko iskustvo u projektiranju, vođenju izgradnje postrojenja, vođenju projekata, pripreme postrojenja za puštanje u rad i puštanju postrojenja u rad. Od 2011. g. ovlašteni je voditelj projekata certificiran sukladno IPMA C klasifikaciji te dugogodišnji član Komore Inženjera elektrotehnike.

Trenutno radi na poziciji Voditelja organizacijske jedinice Operation and Engineering Centra (OEC) unutar Siemens PD SLN divizije (Process Industries and Drives, Solutions ).