Naslovnica Pretraživanje AA
 

Utorak 5.6.2018. - 15:30 do 16:00

Naslov predavanja:

Kako današnji ozbiljni sustavi izgledaju ispod haube

 

Sažetak predavanja:

Korisničko iskustvo je danas važnije nego ikad. Organizacije ulažu veliki trud kako bi metodama poput Design Thinkinga prepoznale prave potrebe korisnika i ponudile im optimalno korisničko iskustvo. Iako se korisničko iskustvo najčešće veže uz izgled i dizajn korisničkog sučelja, jednako je važno i ono što se događa "ispod haube": korisnicima nevidljivo povezivanje internih i vanjskih cloud servisa (baš kao što Uber koristi Google Maps) te transformiranje i kombiniranje podataka kako bi se tim istim korisnicima ponudila što prilagođenija i kvalitetnija usluga.
Na ovom predavanju nećemo pričati o korisničkom sučelju već ćemo se zavući ispod haube jednog projekta iz financijske industrije i pogledati kako se danas grade ozbiljni sustavi, kako izgledaju platforme na kojima se oni izvršavaju i zašto integracije nisu samo tehnička zabava za kreativne inženjere nego i poslovna nužnost kada želimo oduševiti korisnika.

 

Predavač: Ivan Krnić

 

Poduzeće:

Životopis:

Ivan Krnić vodi aplikativni razvoj i tehnički presales u CROZ-u. Kao agilni coach pomaže organizacijama da rade pametnije. Pada na startup ideje. Njegove tajne supermoći uključuju debagiranje nefunkcionalnih timova, praćenje tehnologija i popravljanje starih daljinskih upravljača.